Обратно към пълната версия на статията »

Експерти на WWF представят ново учебно помагало

Експерти на WWF представят ново учебно помагало
Къде са вековните гори в България, какво е нужно за опазването им и как то допринася за местната икономика ще споделят експертите на световната организация WWF. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Къде са вековните гори в България, какво е нужно за опазването им и как то допринася за местната икономика, както и новаторски опит от въвеждането на природозащитно учебно помагало в над 300 училища ще споделят експертите на световната организация WWF на 10 май от 13:30 ч. на изложението „Зелени дни 2014“ в Княжеската градина (Паметника на Съветската армия).

Вековните гори са се развивали стотици години без човешка намеса, но вече само около 4% в България. Те са последните кътчета дива природа, където наблюдаваме всички фази от развитието на естествените гори. Тези гори съхраняват изключително биологично разнообразие, като над 50% от горските растителни и животински видове са свързани именно с тях.

Нели Дончева и Александър Дунчев, горски експерти на WWF, ще са на разположение на изложението с актуална информация за местата, на които са останали последните вековни гори у нас. WWF ще разкаже и за своята работа за устойчиво управление на горите. Представянето ще бъде илюстрирано с прожекция на филма „Непознатите гори“ от 13:30 ч. в шатрата за презентации.

#Александър Дунчев #WWF