Обратно към пълната версия на статията »

България и Тунис ще развиват културен туризъм

България и Тунис ще развиват културен туризъм
България и Тунис ще работят за развиването на културен туризъм, съобщи премиерът Бойко Борисов. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

България и Тунис ще работят за развиването на културен туризъм, съобщи премиерът Бойко Борисов.

„България и Тунис ще включат и културния туризъм в обмена между двете страни“, съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг след среща с премиера на Тунис Хамади Джабали, предаде агенция „Фокус“.

Борисов каза още, че е поставил пред президента и премиера на Тунис проблема с липсата на пенсионно осигуряване за работещите преподаватели и лекари от България в Тунис.

Проблемът бе повдигнат снощи от българската общност на срещата в Посолството на България и премиерът обеща да попита премиера и президента на Тунис какво може да се направи, за да бъдат осигурявани работещите по договори с „Експомед“ и „Техноекспортстрой“.

„Надявам се да развием добри отношения както с България, така и с Европейския съюз“, това каза на свой ред премиерът на Тунис Хамади Джабали.

„Г-н премиерът ни запозна с развитието, с проблемите, с българския опит в прехода към демокрация“, обясни Джебали, който приветства българската делегация с посещението й в Тунис след промените от пролетта на миналата година.

Премиерът на Тунис Хамади Джебали е обявил и имената на хората, които ще влязат в смесената българо-тунизийска комисия, след промените и влизането на нови лица след началото на демократичните промени в страната.

Брифингът на премиерите продължи по-малко от десет минути, като премиерът на Тунис каза едва няколко изречения на него.

Премиерът Борисов използва присъствието на българската делегация и запозна тунизийските домакини с председателя на Конституционния съд Евгени Танчев.

На брифинга Борисов съобщи, че страната ни е готова да окаже юридическа помощ на Тунис в изготвянето на новата Конституция.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #Тунис #проекти #Европейския съюз #ЕС #Хамади Джебали #премиер на Тунис #културен туризъм