Обратно към пълната версия на статията »

Дончев кани Станишев на дебат между водачи на листи

Дончев кани Станишев на дебат между водачи на листи
Според Дончев, за евроизборите политическият трябва да се води между водачите на листи, а не между лидерите на политически сили. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър за европейските фондове и водач на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев отправи покана към лидера на БСП и европейските социалисти Сергей Станишев за дебат.

“На деветия ден от предизборната кампания, водачите на двете водещи партии в България, които представляваме и двете основни политически семейства в Европа, все още не сме влезли в директен дебат, който да предложи на избирателите основните ни виждания в управленските философии на ГЕРБ и ЕНП от една страна, и на БСП и ПЕС от друга”, посочва Дончев.

Според него, за евроизборите политическият трябва да се води между водачите на листи, а не между лидерите на политически сили.

“Обръщам към Вас с покана да проведем политически дебат в рамките на настоящата предизборна кампания. Нека да дадем на българските избиратели ясен знак, че на тези избори те ще имат възможността да подкрепят политики, а не да заемат страна в междуличностни битки”, казва още Томислав Дончев.

#избори 2014 #Европейски парламент #Томислав Дончев #Сергей Станишев #ГЕРБ #БСП