Обратно към пълната версия на статията »

Стартира битката за евродепутати

Стартира битката за евродепутати
Предизборната битка започва от днес.
A A+ A++ A

В петък официално започва предизборната кампания на кандидатите за Евроизборите. Вотът за излъчване на представители на България в Европейския парламент ще се проведе на 25 май. Очаква се президентът Росен Плевнелиев да направи обръщение към избирателите и към участниците в кампанията.

Общо в кандидатските листи, включително и независимите кандидати, са посочени 318 лица. Те ще се надпреварват за 17 места в Брюксел.

Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение за прозрачно и обективно отразяване на предизборната кампания за Европейски парламент. Агитационните материали трябва да се поставят на определените от общината места.

Предизброната кампания трябва да приключи 24 часа преди изборния ден. От тогава до обявяване края на изборния ден се забранява огласяването, под каквато и да е форма, на резултати от допитвания до общественото мнение.

До 28 май Централната избирателна комисия (ЦИК) ще обяви получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите, а до 30 май комисията ще обяви имената на избраните членове за Европейския парламент (ЕП) от страната ни.

#Евроизбори 2014 #ЦИК #Росен Плевнелиев