Обратно към пълната версия на статията »

Плевнелиев откри стартовете за Световната купа в Банско

Плевнелиев откри стартовете за Световната купа в Банско
На церемонията по откриването присъстваха и спортният министър Свилен Нейков, председателят на ски федерацията Цеко Минев и кметът на Банско Георги Икономов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев откри в петък вечерта стартовете от Световната купа по ски-алпийски дисциплини (жени) в Банско.

Стартовете ще се проведат в събота и неделя (25 и 26 февруари) на пистата на Бъндеришка поляна.

На церемонията по откриването присъстваха още спортният министър Свилен Нейков, председателят на ски федерацията Цеко Минев и кметът на Банско Георги Икономов, предаде БГНЕС. Пред трибуната бе и посланикът на Великобритания в София Джонатан Алън.

Банско за втора поредна седмица ще приеме най-добрите скиори в света, след като стартовете при мъжете вече отминаха.

В събота и неделя са двете надпревари при жените. Сред претендентките за победите там са звезди като Линдзи Вон, Мария Рийш, Аня Першон, Тина Мазе, Елизабет Гьоргъл и Джулиа Манкузо.

„Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента. Ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми. Четиристотин милиона души от целия свят са заедно с нас, за да открият и да докажат, че България е отново на световната ски карта, че България е доказана дестинация за ски туризъм, водеща в региона и една от най-добрите в Европа", заяви Плевнелиев на откриването.

#Росен Плевнелиев #Световната купа по ски-алпийски дисциплини #Банско #президент #Бъндеришка поляна #писта #Свилен Нейков #спортен министър #Цеко Минев #Георги Икономов #кмет #Джонатан Алън #Великобритания #София #посланик #Линдзи Вон #Мария Рийш #Тина Мазе #Елизабет Гьоргъл #туризъм #Европа #България