Обратно към пълната версия на статията »

Бербатов преговарял за част от ФК „Банско“

Бербатов преговарял за част от ФК „Банско“
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов е в преговори за купуването на част от втородивизионния футболен клуб „Банско“, твърди вестник „Меридиан мач“.

Основен акционер във ФК „Банско“ е фирмата „Юлен“, концесионер на ски зоната в курортния град, която е свързвана с президента на Българската федерация по ски и основен акционер в Първа инвестиционна банка Цеко Минев.

Бербатов е основното рекламно лице на банката, а свързването на Минев с „Банско“ било допълнителен мотив за футболиста да се интересува от акциите на клуба, според вестника.

Нападателят на „червените дяволи“ бил привлечен за идеята от близкия си приятел и бивш съотборник в ЦСКА Тодор Кючуков, който е настоящ вратар на тима от Западната Б група, твърдят още от „Меридиан мач“.

Изданието посочва, че „Юлен“ и другият съсобственик – Община Банско, смятат да прехвърлят равни дялове от акциите на Бербатов срещу „символична сума“. В замяна на това бившият национал щял да се ангажира с инвестиции, които да помогнат за вкарването на тима в А група с амбиции да го превърнат във „фактор в елита“.

В момента „Банско“ заема четвъртата позиция във временното класиране на Западната Б група.

#футболен отбор #община Банско #Цеко Минев #Първа инвестиционна банка #Юлен #Банско #Димитър Бербатов