Обратно към пълната версия на статията »

Норвежци се оплакаха от „прекалено много българи“ в България

Норвежци се оплакаха от „прекалено много българи“ в България
Въпросният хотел е „Свети Тома“, които се появява в много от туристическите сайтове в Норвегия. Снимка: niktravel.com
A A+ A++ A

Норвежко семейство, което е било на екскурзия в България, е подало официално оплакване и е поискало пълно обезщетение, защото повечето от другите гости на хотела, в който били настанени, били българи.

Въпросният хотел е „Свети Тома“, който се появява в много от туристическите сайтове в Норвегия.

В жалбата си норвежците признават, че условията в самия хотел „Свети Тома“ са били добри, пише норвежкият вестник Aftenposten.

Семейството обаче искало да прекарат ваканцията си с други скандинавци и смята, че туристическа агенция „Аполо“, която е организирала екскурзията, е трябвало да ги предупреди, че повечето от гостите на хотела са или българи, или граждани на други страни от Източна Европа.

„Никога нямаше да изберем този хотел, ако знаехме това предварително“, твърди семейството с аргумента, че 12-годишната им дъщеря нямала с кого да си играе.

Нестандартната жалба на норвежците е била отхвърлена от държавната комисия, която отговаря за оплакванията срещу туроператори. От звеното постановили, че „Аполо“ не може да бъде критикувана, че не е разкрила с колко стаи и апартаменти в хотела разполага.

Говорителят на компанията Хелен Бегбю обясни, че ако искат да ходят на места с много други норвежци или скандинавци, клиентите трябва да предупреждават предварително.

Тя отбеляза, че би било расистко от фирмата да следят за националностите на всичките гости в хотелите, с които работят.

#хотел #жалба #оплакване #норвежци