Обратно към пълната версия на статията »

Уволнения заради граничната ограда, но защо?

Уволнения заради граничната ограда, но защо?
A A+ A++ A

Административни служители на военното ведомство ще бъдат уволнени заради поскъпването на оградата по границата ни с Турция. Това стана ясно след спор на последното правителствено заседание, между вътрешния и военния министри.

Проблемът е, че тези пари вече са осчетоводени, тоест – отпуснати са за нещо, ефектът от което е повече от съмнителен, което се твърди и от експерти, и от хора, които поне малко разбират от граница и гранична охрана.

Кому беше нужна ограда, при това в определен участък. Ами това само ще оскъпи бежанските канали, а нарушителите просто ще заобикалят, ако преди това просто не се снабдят с едни клещи, които в магазините „За 1 лев“ струват не повече от 1,50 лв.! Сега стигаме до извода на премиера ни, че оскъпяване от 5 на 9 млн. лв. за въпросното строителство било „надписване във фосмажорна ситуация“.

За пореден път откриваме топлата вода, при това в Африка! А къде беше премиерът, когато се правеха разчетите за въпросната ограда, къде беше военният ни министър Найденов, къде беше и колегата му Цветлин Йовчев?

Защо все така става, когато дъждът вече е спрял, ние вадим дъждобрана, наивни ли сме в планирането, или просто някой твърде добре си е направил сметката...?!

#премиер #Найденов #Цветлин Йовчев #ограда #граница #Турция #ефект #сметка