Обратно към пълната версия на статията »

Националният съвет на БСП решава за Първанов и Петков

Националният съвет на БСП решава за Първанов и Петков
Георги Първанов няма да присъства на заседанието на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На заседание на Националния съвет на социалистите в събота ще бъде взето решение дали ще останат членове на БСП президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) и бившият вътрешен министър Румен Петков, след като АБВ излиза със своя листа за евровота.

Пленумът ще бъде закрит и ще се проведе следобед.

Ръководството на БСП даде срок на Първанов и Петков на АБВ да се откажат от проекта и да подкрепят единна листа на партията за изборите. След като не получиха отговор от БСП заявиха, че с отказа си те на практика са се самоизключили от партията. Неочаквано в четвъртък Сергей Станишев отново ги призова да размислят.

Георги Първанов и Румен Петков няма да присъстват на заседанието на Националния съвет на БСП.

"Днес е ден за размисъл – да оставим на "Позитано" да размишляват, ние си вършим работата, каза Георги Първанов в петък.

"Президентът Първанов много ясно казва мотивите, заради които не си струва да се ходи на Националния съвет на БСП. В понеделник ни изключиха, във вторник ни самоизключиха, в сряда продължиха напред, и в четвъртък ни призоваха. Аз лично, трудно мога да направя прогноза, какво ще осени ръководството в събота”, коментира Румен Петков.

#БСП #Георги Първанов #Румен Петков #Сергей Станишев