Обратно към пълната версия на статията »

Добро утро, Евроизбори 2014

Добро утро, Евроизбори 2014
A A+ A++ A

Днес се събудих в 07:00 и все още не съм написала магистърската си теза. И аз съм от Ранобудните, освен ако не се разграничат от мен. Новата окупация на Софийския университет дойде само два дни след като Ранобудните студенти и нашите още по-ранобудни преподаватели се споразумяха, че следващата адекватна форма на протест ще бъде организирането на „научни форуми“, които да се фокусират върху „ежедневните фалове на управляващите“.

Сега, както е модерно в българските политически фракции, имаме Ранобудни студенти и „Още по-ранобудни“. Във времето, когато аз бях от активните в СУ, беше модерно да се делим на Студентски съвет и Другите. Другите организираха протестите през 2010, а Студентският съвет пое „нелеката“ задача да участва в „научни форуми“.

Днес Студентският съвет изпълнява административните си функции да помага на колегите си в университета и да финансира студентски инициативи без претенцията да присъства в медийното пространство. В него са Ранобудните, които активно се представят в рубриката „Това сме ние“, излизат с официални позиции и пишат историята.

Трамплинът към политиката променя името си, но пътят остава все същият. В историята на България предстои да запишем листата на ранобудните студенти за евродепутати. За нас - другите, остава въпросът: „За кого ще гласуваме?“.