Обратно към пълната версия на статията »

Държавата купува „Химко Враца“ до края на февруари

Държавата купува „Химко Враца“ до края на февруари
Стойнев не уточни каква сума ще бъде необходима за възстановяване на предприятието, но каза, че става въпрос за около 50 млн. лв. Снимка: mariadmarinova.blogspot.com
A A+ A++ A

До края на февруари държавата ще придобие фалиралия комбинат „Химко Враца“, обяви днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на дебат за реиндустриализацията на Европа, организиран от Българската федерация на индустриалните и енергийни консуматори, съобщава 3Е-news.net.

Стойнев не уточни каква сума ще бъде необходима за възстановяване на предприятието, но каза, че става въпрос за около 50 млн. лв.

„Преговорите в момента продължават, като целта е да стабилизираме това предприятие, към което има проявен инвеститорски интерес“, обясни Стойнев.

Предприятието е специализирано в производство на неорганични и органични химически продукти - амоняк, карбамид, амонячна вода, въглероден двуокис, аргон, кислород, азот, криптон, ксенон, метан, еталонни технически газове и газови смеси, серовъглерод, амониев бисулфит, катализатори, металоокисни пигменти, препарати за растителна защита.

#Драгомир Стойнев #Химко Враца #Стойнев