Обратно към пълната версия на статията »

Саркози обявява кандидатурата си утре

Саркози обявява кандидатурата си утре
С обявяването на кандидатурата си утре президентът иска да отклони вниманието от Оланд, който по същото време ще присъства на голяма среща с избиратели. Снимка: gala.fr
A A+ A++ A

Никола Саркози ще обяви кандидатурата си за президентските избори във Франция на 22 април и 6 май утре вечер по частната телевизия TF1, съобщи източник на президентството.

Саркози, който от няколко седмици води предизборна кампания, без да го е обявил официално, ще ускори графика си, макар че основният му опонент, социалистът Франсоа Оланд, е считан за фаворит според анкетите.

С обявяването на кандидатурата си утре президентът иска да отклони вниманието от Оланд, който по същото време ще присъства на голяма среща с избиратели, втората от началото на кампанията му, коментира АФП. Тя ще се състои в родния му град Руен.

След обявяването на кандидатурата си утре Никола Саркози ще посети в четвъртък Анеси, а в неделя ще проведе първата си голяма среща с избиратели в Марсилия.

Министърът на екологията Натали Косюско-Моризе ще бъде говорител на предизборната кампания на Саркози, съобщи близък до президентството източник.

#Никола Саркози #Франция #избори #президент #кандидатура #предизборна кампания #Франсоа Оланд #Руен #Анеси #Марсилия #Натали Косюско-Моризе #министър на екологията