Обратно към пълната версия на статията »

Столична община строи 12 нови детски градини

Столична община строи 12 нови детски градини
Столична община залага на построяването на 12 нови детски градини и изграждането на 4 училищни спортни зали в рамките на Фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Снимка: www.bghelp.co.uk
A A+ A++ A

„Столична община залага на построяването на 12 нови детски градини и изграждането на 4 училищни спортни зали в рамките на Фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде 24chasa.bg.

43 нови групи с 25 деца във всяка могат да бъдат открити в 12-те детски градини. „Все още имаме училища, в които няма физкултурни салони по различни причини. Залагаме изграждане на спортни зали там, където няма такива“, добави Фандъкова.

Кметът посочи, че е заложено изграждане на детска градина в кв. Бенковски, район Сердика, за 8 групи, разширение на детска градина в кв. Дружба за 3 групи, разширение на детска градина в район Студентски за 2 групи, разширение на 2-ро ОДЗ в район Триадица, ново ОДЗ за 5 групи в кв. Кремиковци, ново ОДЗ за 2 групи в кв. Сеславци.

#градини #зали #Йорданка Фандъкова #Кремиковци #Сеславци