Обратно към пълната версия на статията »

Манолова: Арогантното поведение на Сидеров е недопустимо

Манолова: Арогантното поведение на Сидеров е недопустимо
„Сидеров не е невръстното дете на парламента, за да отговарям за неговите действия“, заяви Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не приемам и е недопустимо подобно арогантно поведение. Няма как това да бъде толерирано“, заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова относно скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров на Летище Варна.

„Има закони, които не бива да се нарушават от всички граждани, независимо каква позиция в обществото заемат“, каза още Манолова.

Тя посочи, че няма причини да се съмнява в прокуратурата и МВР, тъй като „те ще извършат всички действия, за да излезе истината наяве“.

„До този момент те показаха, че са предприели всичко необходимо. Едва ли някой се съмнява, че Сотир Цацаров ще направи компромис на когото и да е депутат или властимащ“, коментира зам.-председателят на НС.

„Процедурата по отнемане на имунитета има своите правила, да видим дали ще има искане от страна на главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров. След като видя фактите и видя какво са събрали разследващите, ще видя как ще гласувам“, посочи Манолова и добави, че не приема подобно арогантно поведение от никого.

„Сидеров не е невръстното дете на парламента, за да отговарям за неговите действия. Той е лидер на партия, той е в Народното събрание не защото аз така съм решила, той е в парламента по волята на българските граждани“, подчерта Манолова.

„Ако ставаше дума за действие, извършено от член на нашата парламентарна група - да, щях да отговарям в първо лице. Отказвам да нося отговорност за действията на лидер на друга партия. Сидеров ще понесе своята отговорност пред своите избиратели на първо място и ако се съберат достатъчно данни, и пред съответните органи“, завърши Мая Манолова.

#скандал #Мая Манолова #Волен Сидеров #имунитет Сидеров