Обратно към пълната версия на статията »

Лейди Гага на ново световно турне

Лейди Гага на ново световно турне
Турнето на Лейди Гага през 2010–2011 г. донесе на певицата приходи от 188 млн. долара, но новото й турне се очаква да е много по-доходоносно. Снимка: ladygagaphotoshoot.com
A A+ A++ A

Лейди Гага обяви първи подробности от новото си световно турне Born This Way Ball Tour.

В рамките на турнето тя ще изнесе 110 концерта в страни от Югоизточна Азия, Австралия, Европа, Латинска Америка и Северна Америка, съобщиха БГНЕС и bTV.

Генералният директор на компанията Live Nation Global Touring Артър Фогел и екипът му ще отговарят за турнето.

Същата компания организира и световното турне Monster’s Ball на Лейди Гага през 2010-2011 г. То донесе на певицата приходи от 188 млн. долара, но новото й турне се очаква да е много по-доходоносно.

Първата част от турнето ще бъде в Югоизточна Азия и Япония и ще започне в началото на юни. Суперзвездата ще изнесе 15 концерта на различни стадиони и арени.

След това тя ще се отправи към Австралия, където са планирани нови 15 концерта през юли. През август Гага ще премине през Европа, а към края на годината – през Латинска Америка.

Северноамериканската част от турнето ще започне в началото на 2013 г. и вероятно ще продължи до март.

Born This Way Ball ще включва 110 концерта по света. Първите дати бяха оповестени днес, ще последват нови съобщения“, написа певицата на страницата си в „Туитър“.

„Последното турне я утвърди като голяма световна изпълнителка и смятам, че това турне ще продължи тази тенденция, особено като се има предвид, че ще отидем на територии, на които тя никога не е била, като Югоизточна Азия и Латинска Америка“, съобщи от своя страна Фогел пред Billboard.com.

#Лейди Гага #Югоизточна Азия #Австралия #Европа #Латинска Америка #Северна Америка #Япония #Туитър