Обратно към пълната версия на статията »

Министър Клисарова: Бюджетът доказа, че образованието е приоритет

Министър Клисарова: Бюджетът доказа, че образованието е приоритет
Образованието е приоритет на министерството, доказахме го и с бюджета, заяви министър Клисарова. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„Образованието е приоритет на министерството. Ние го доказахме и с бюджета, в който са заложени 100 млн. повече за 2014 г. Беше извършена засилена работа и по Закона за средното образование. Той все още се обсъжда и към него върви много широка дискусия“, заяви министърът на образованието Анелия Клисарова, предаде БГНЕС.

Клисарова подчерта, че реформата в образованието не може да се случи за ден. „Ако залагаме нещо сега, то ще можем да оценим дали е положително, или отрицателно след години“, каза още министърът. Клисарова подчерта, че е внесен проектът за промени в Закона за професионалното образование и обучение.

Той ще предизвика промени и в Кодекса на труда, но от МОН считат, че той ще подобри връзката между образованието и бизнеса, а това ще помогне за реализацията на младите хора, както и ще спре отпадането на деца от училище.

От МОН представиха и резултати от социологическо проучване за обществените нагласи към образованието - за близо 70% от населението има нужда от реформи в образованието, а липсата на дисциплина и интерес, както и ниското заплащане на преподавателите, са основните мотиви за искането на образователни реформи.

#Клисарова #МОН #образование #Труд #обучение