Обратно към пълната версия на статията »

Сидеров от Китай: Срещу мен се води компроматна война

Сидеров от Китай: Срещу мен се води компроматна война
Според Сидеров срещу него се води компроматна война. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира в Чунцин, че от ГЕРБ нямали основание да му искат оставката като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, освен страха, че имало много сигнали срещу техни основни фигури - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев.

Сидеров е част от парламентарната делегация, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков, която е на официално посещение в Китай до 17 декември, съобщи Дарик.

„За разлика от лидера на ГЕРБ, който похарчи 34 милиона държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки певици, шантонерки, футболисти, аз не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните“, заяви Сидеров, цитиран от БТА.

Според него ГЕРБ търсят повод да го отстранят от поста председател на комисията. По думите му ГЕРБ в миналия мандат упорито са гласували срещу това той да заеме този пост, защото са се притеснявали, че ще бъде непримирим към техни реални нарушения.

„Сега са намерили повод в поредната фаза на компроматна война срещу мен“, смята лидерът на „Атака“. Според него причината е, че е настъпил сериозни интереси в зелената енергетика, като е внесъл поправката за таксата за ВЕИ-тата. „Тази промяна рязко намали печалбата от ВЕИ и съвсем логично очаквам да понасям и удари“, посочи Сидеров.

Така той си обяснява компроматната офанзива, която по думите му се лее в медиите. Помолен да уточни дали има предвид снимките от негови пътувания, той каза, че в самите снимки няма нищо компрометиращо, а вижда опит за очерняне в интерпретацията и внушенията, които се правят.

#Волен Сидеров #Атака #Росен Плевнелиев #Михаил Миков #ГЕРБ