Обратно към пълната версия на статията »

„Сън“: Бербатов остава в „Манчестър Юнайтед“

„Сън“: Бербатов остава в „Манчестър Юнайтед“
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Договорът на Димитър Бербатов с британския футболен отбор „Манчестър Юнайтед“ ще бъде удължен с една година през март, твърдят британски медии.

„Манчестър Юнайтед“ ще удължи договора на Димитър Бербатов с една година, съобщи британският вестник „Сън“, цитиран от официалния сайт на отбора.

По принцип българският нападател това лято е свободен да разглежда алтернативни варианти, но от „Юнайтед“ решиха да активират клауза в договора му, според която Бербатов ще прекара още една година с тима.

Ясно е, че българинът няма да получи повишение на заплатата (100 000 лири седмично), защото „Юнайтед“ иска да запази първоначалната си инвестиция.

Сър Алекс Фъргюсън е говорил с Бербатов през послендото денонощие и го е уведомил, че се радва, че ще го задържи като ценен член на отбора.

Сделката ще бъде подписана в началото на март и ако тогава се появи оферта, отговаряща на поисканата такава от 8 милиона лири, от „Юнайтед“ биха я разгледали.

През януари излязоха слухове, че Бербатов може се върне в стария си отбор „Байер Левъркузен“ или да отиде в „Пари сен Жермен“.

#клауза #договор #„Юнайтед“ #„Манчестър Юнайтед“ #Бербатов #Димитър Бербатов