Обратно към пълната версия на статията »

Бербо в „Галатасарай“ за 8 млн. евро?

Бербо в „Галатасарай“ за 8 млн. евро?
Бербатов беше купен от „Манчестър Юнайтед“ през 2008 г. за рекордната за клуба сума от 30.75 милиона паунда. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов ще стане играч на „Галатасарай“ от 1 януари 2012 година, съобщават редица турски медии.

Трансферът на българския футболист е на стойност 8 млн. евро, обяви в телевизионното предаване „Телегол“ водещият Серхат Юлерен, цитиран от БГНЕС.

Други медии в Турция също публикуваха подобна информация.

Наскоро шефът на „Галатасарай“ Юнал Айсал заяви, че работи по трансфера на „красив и висок нападател с бяла кожа“ от Висшата лига на Англия. По-късно Айсал призна, че става дума за Бербатов, макар към днешна дата да няма официално потвърждение за такъв трансфер нито от клубовете, нито от играча.

В неделя в италианските медии излезе информация, че от „Милан“ също са готови да привлекат футболиста евтино, тъй като той е трансферна цел на вицепрезидента на тима Адриано Галиани.

През октомври световните медии активно спекулираха по темата къде ще играе Бербо след изтичането на договора му с „Манчестър“. Освен вече споменатите, сред спряганите като бъдещи за българина са отборите ПСЖ, „Лацио“, „Рома“ и „Шалке 04“.

Бербатов има договор до края на този сезон, който все още не е подновен. В момента той е четвърти избор за титулярно място в атаката на тима си след Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек.

Бербатов дойде на „Олд Трафорд“ през 2008 г. за рекордната за клуба сума от 30.75 милиона паунда.

#Димитър Бербатов #Галатасарай #Манчестър Юнайтед #Олд Трафорд #Милан #Уейн Рууни #Хавиер Ернандес #Дани Уелбек #Лацио #Рома #Шалке #ПСЖ #Юнал Айсал