Обратно към пълната версия на статията »

Студентите превзеха и автобус 280, има задържан от шествието

Студентите превзеха и автобус 280, има задържан от шествието
Студентите продължават окупацията. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Окупацията на студентите излезе извън университетите. Група недоволни превзеха за кратко автобус номер 280 в посока Студентски град в сряда вечер.

Недоволните от кабинета "Орешарски" направиха традиционния си вече обход, по не толкова традиционния маршрут през улиците „Раковски", „Граф Игнатиев" и през булевардите „Васил Левски" и „Цар освободител".

В сряда обаче имаше и задържан. Малко преди 9 часа неголяма група протестиращи за кратко блокираха и кръстовището на „Орлов мост". Един от тях беше задържан, заради липса на документи за самоличност.

Пред НАТФИЗ демонстриращите се опитаха да пазят тишина по молба на студентите театрали. Това се наложи заради премиерна постановка на четвърти курс, която се подготвя в момента. Самите кандидат актьори в репетиция обаче не издържаха и гласно изразиха призива си за оставка към демонстриращите тихо на улицата, съобщи Нова телевизия.

В същото време - в Софийския университет представители на всички протестиращи университети планираха общи действия. Планът - в  Деня на народните будители в София ще има няколко шествия, които ще започнат още от сутринта. Студентите получили подкрепа за действията си и от преподаватели.

#студенти #НАТФИЗ #Софийски университет #София