Обратно към пълната версия на статията »

Министър Клисарова критикува окупациите на университети

Министър Клисарова критикува окупациите на университети
Образователният министър Анелия Клисарова критикува окупационната форма на протест. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Образователният министър Анелия Клисарова критикува окупационната форма на протест, която студентите от няколко висши учебни заведения в България предприеха, заяви тя в предаването „Тази сутрин” по btv.

„Аз съм в университета от 30 години, винаги съм мислела, че студентите трябва да изразяват гражданската си позиция, но как – това е друг въпрос. Призовавам всички да работим, за да излезем от тази ситуация”, посочи Клисарова bTV.

Министърът не зае категорична позиция по отношение на студентското недоволство, като призова младежите да формират исканията си около проблемите на висшето образование. Министърът подмина многократно изразените от протестиращите студенти критики към управлението на правителството.

„Бях много тревожна през тези дни, вчера се успокоих, когато поискаха и промени в образованието”, посочи тя. След като самият министър вчера спомена възможността за нулева учебна година в университетите, ако студентската окупация продължи дълго, тази сутрин тя отстъпи от тезата си, като успокои, че няма такава заплаха.

Анелия Клисарова подчерта, че образованието наистина е приоритет в проекта за Бюджет 2014, в който за сектора са предвидени допълнителни 100 млн. лв.

#Анелия Клисарова #образование #окупация #протест #студенти #бюджет #година #приоритет