Обратно към пълната версия на статията »

Актуализацията на бюджета задоволи минималните нужди, отчете Чобанов

Актуализацията на бюджета задоволи минималните нужди, отчете Чобанов
Освен бюджета за 2014 г., с общините обсъждаме и сегашното състояние на хазната, коментира Петър Чобанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Освен бюджета за 2014 г., с общините обсъждаме и сегашното състояние на хазната. Актуализацията на сегашния бюджет се наложи, защото на практика нямаше никаква гъвкавост, а парите бяха похарчени предварително при предишното правителство, каза във Враца финансовия министър Петър Чобанов.

"Приходите в голяма степен бяха надценени и ресурсите ни действително са оскъдни за решаването на всички належащи проблеми.", коментира Чобанов, цитиран от "24 часа".

Във Враца министърът представи финансовата рамка на бюджета за следващата година на втория ден от съвещанието на правителството и ръководството на БСП  с кметовете на общините, издигнати и подкрепени от БСП.

Чобанов отчете, че с актуализацията на бюджета правителството е успяло да задоволи поне минималните нужди, възникнали предимно в социалната сфера, така че да може програмата на кабинета да продължи да се изпълнява успешно.

"Все още нищо не докрай ясно в бюджета за 2014 г., докато той не бъде приет от Министерския съвет. Категорично ясно е обаче, че ще се стремим към по-малък дефицит от този през тази година. Имаме редица национални и европейски правила, които ни ограничават, през следващата година влизат и нови правила и трябва да покажем ясно, че вървим по пътя на фискална консолидация.", допълни Чобанов.

#Петър Чобанов #Чобанов #БСП #Враца #актуализация #бюджет