Сара Джесика Паркър заменя Деми в „Ловлейс"

28 януари 2012, събота / 14:23;
Сара Джесика Паркър заменя Деми в „Ловлейс"
Сара Джесика Паркър ще изиграе ролята на феминистката Глория Стайнъм. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сара Джесика Паркър ще замени Дему Мур във филма „Ловлейс", разказващ за живота на култовата порно-актриса Линда Ловлейс.

Ловлейс нашумява през 70-те години с участието си в „Дълбокото гърло", в който за пръв път пред камера се демонстрира оралната техника „дълбоко фелацио".

Ловлейс се играе от 26-годишната Аманда Сийфрид (която, според някои, е доста по-красива от оригинала), нашумяла с участието си в мюзикъла „Мама миа!" (2008), в който си партнира с Мерил Стрийп, съобщи БГНЕС.

Другата главна женска роля - тази на феминистката Глория Стайнъм - трябваше да се изиграе от Деми Мур.

Поради здравословните й проблеми обаче тя отказа участие в снимките. Затова продуцентите на филма са предложили ролята на 49-годишната Сара Джесика Паркър („Сексът и градът") и тя е приела.

Линда Сюзън Бормън, както е истинското име на Ловлейс, участва в десетина порно-филма в периода 1971-75 г.

След това тя се отказва от бизнеса и дори става част от феминистко движение, борещо се срещу порнографията.

Ловлейс умира на 53-годишна възраст през 2002 г. в резултат на множество вътрешни травми вследствие претърпяна автомобилна катастрофа двадесетина дни преди това.

Режисьори на филма за живота й (озаглавен просто „Ловлейс") са Роб Ъпстейн и Джефри Фридмън.

Снимките започнаха преди около месец и трябва да приключат до края на март. Премиерата на „Ловлейс" е планирана за декември т.г.

Очаква се лентата да е в стил „Буги нощи" (1997), разказващ за легендарния порно-актьор Джон Холмс, който бе изигран от Марк Уолбърг.