Обратно към пълната версия на статията »

Доналд Тръмп е обвинен в “образователно” мошеничество

Доналд Тръмп е обвинен в “образователно” мошеничество
Главният прокурор на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман е повдигнал обвинение в мошеничество срещу милиардера Доналд Тръмп. Снимка: mamita-bg.com
A A+ A++ A

Главният прокурор на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман е повдигнал обвинение в мошеничество срещу милиардера Доналд Тръмп, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция “Фокус”.

В обвинението се посочва, че „Университетът на Тръмп”, който е трябвало да предоставя висококачествени образователни услуги, в действителност само е събирал средства от клиентите си.

По думите на Шнайдерман, образователната институция е привличала хора за участие в скъпоструващи и често безполезни курсове.

Освен това на пет хиляди курсисти, които заплатили за обучението си 35 хиляди долара била обещана лична среща с Доналд Тръмп, но вместо това получили само възможност да се снимат на фона на снимка на милиардера в цял ръст.

Прокуратурата е поискала финансова компенсация в размер на 40 млн. долара.

Тръмп е отхвърлил всички обвинения, като ги е нарекъл лъжливи и политически мотивирани. Адвокатите му са събрали повече от 11 хил. документа, в които курсистите обясняват ползата си от курсовете.

#Доналд Тръмп #курсове #адвокати #обучение #компенсация