Обратно към пълната версия на статията »

Обама се прави на Робин Худ

Обама се прави на Робин Худ
Обама настоя за по-високи данъци върху доходите на богатите, като поиска хората, които печелят над милион долара на година, да не плащат по-малко от 30% налози. Снимка: abcnews.com
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама атакува неравенството на доходите в Съединените щати.

В традиционната реч за състоянието на съюза той подчерта, че е необходимо икономиката на страната да работи за всички, предаде БНР.

„Можем да се превърнем в страна, където намаляващ брой хора живее наистина добре, докато все повече от останалите едва преживяват, или можем да възстановим икономиката, така че всеки да плаща справедливо своя дял от разходите, всеки да дава своя принос и всички да играят по едни и същи правила“, заяви американският президент.

Същевременно той настоя за по-високи данъци върху доходите на богатите, като поиска хората, които печелят над милион долара на година, да не плащат по-малко от 30% налози.

Президентът каза още, че ще предложи данъчна реформа, която да направи по-малко атрактивно за компаниите да изнасят производството си зад граница, и идеи за подпомагане на ипотечния пазар.

По отношение на Иран президентът категорично заяви, че няма да позволи на Техеран да се сдобие с ядрено оръжие.

„Не се съмнявайте, че Америка е решена да попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие и аз няма да се откажа от която и да е опция, за да постигна тази цел, но все още е възможно и мирно решение на проблема“, каза Обама.

#Барак Обама #Обама #Президент на САЩ #президент #данъци #доходи #Иран #ядрено оръжие