Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Предишното правителство изобщо го няма

Борисов: Предишното правителство изобщо го няма
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов отсече, че ако неговото правителство е „слабо“, както твърди Първанов, по време на строежа на пътя към „Цанков камък“ правителство изобщо не е имало.

„Президентът Първанов, като казва, че сме слабо правителство, за тези трябва да каже, че ги няма“, казва премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, което тази седмица се състоя във вторник, става ясно от стенограмата, предаде БГНЕС.

На заседанието министрите и премиерът обсъждат отчуждаването на частни имоти за държавни нужди за изграждане на небезизвестния път към „Цанков камък“.

Нуждата от отчуждаване на такива имоти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяснява с думите, че това е златният път – „път, който е построен незаконно и за да го въведем с Акт 16, е необходимо първо да се направят отчужденията, които не са направени както за Хаинбоаз, така и за Струма – ЛОТ нула“.

„Значи той за това правителство, предишните, които са строили по такъв начин, неговият приятел Гагаузов, трябва да каже, че изобщо нямат правителство тогава, ако ние сме слаби“, продължава Бойко Борисов коментара си по повод твърдението на президента, че неговото правителство било слабо.

В разговора се включва и министърът на културата Вежди Рашидов, който каза, че е направил два музея за две години, ремонтирал е четири театъра, четири художествени училища.

„Как слабо правителство?! Не съм съгласен с такова определение“, възмущава се Вежди Рашидов.

Министър Павлова продължава да обяснява за ключовите пътни обекти, които не са въведени в експлоатация и как поетапно ще се отчуждават имоти, за да може до края на лятото да се узаконят всички ключови пътища.

На това Борисов отговаря с думите, че й възлага да подготви всичко по процедурите за Хаинбоаз, Струма, Попово.

„Възлагам Ви, защото те, когато аз отида в петък на парламентарен контрол, обикновено всички четат декларации тогава, с мен, и след като прочетат декларация, веднага излизате и почвате да им четете как са строили. Защото Станишев вчера бил казал, че това, което строим като магистрали и инфраструктура, било нещо пушилка. Нещо такова бил казал. Те не само че пушилка не са правили, а там, където са се опитали да правят нещо, са го правили незаконно“, казва Борисов.

След това културният министър отново изказва недоволството си и казва, че е направил проверка, според която кабинетът „Борисов“ няма нито един консултант по тези проекти. Рашидов казва:

„Аз бих бил консултант, много скъпо платен, по художествените естетически качества на каскади, топлоелектрически централи, всичко, което касае естетизацията. За съжаление няма още такава фирма, а пък и няма кой да ми даде два милиона“.

„Казваш го сериозно, не с чувство за хумор?“, отговаря му с въпрос министър-председателят.

„Ако забелязвате, аз съм темерут човек на вид и нямам никакво чувство за хумор, а чувство за правда“, отвръща Вежди Рашидов от своя страна.

#стенограма #министър на културата #Вежди Рашидов #Министър на транспорта #Лиляна Павлова #правителство #Президент на България #Георги Първанов #Борисов #премиер #Бойко Борисов