Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Плевнелиев да е жив и здрав!

Борисов: Плевнелиев да е жив и здрав!
Плевнелиев се закле като президент на България на церемония в Парламента в присъствието на правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов пожела на новия президент на България Росен Плевнелиев да бъде „жив и здрав“ и справедлив.

„Пожелах на новоизбрания президент Росен Плевнелиев да е жив и здрав, да е справедлив и да работи за благото на всички българи“, заяви премиерът Бойко Борисов минути след  края на церемонията по полагането на президентската клетва в Народното събрание, предаде БГНЕС.

„Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията“, напомни министър-председателят Бойко Борисов в краткия си коментар след официалната церемония в българския парламент.

Президентската двойка Плевнлиев–Попова положиха клетва в присъствието на представители на трите власти.

Изчерпателното слово на държавния глава слушаха на живо и президентите Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов.

Освен членовете на кабинета „Борисов“, начело с министър-председателя, в залата бяха членовете на Висшия съдебен съвет, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев, патриархът на Българската православна църква Максим, главният мюфтия Мустафа Хаджи, посланици, представители на неправителствени организации и на академичната общност.

Тържествената атмосфера беше помрачена само от вдигнати плакати от парламентарната група на „Атака“, на които пишеше „Плевнелиев избран с измама“.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер #министър-председател #церемония #клетва #Президент на България #президент #Плевнелиев #Росен Плевнелиев #Народно събрание