Обратно към пълната версия на статията »

Първанов в шок заради Бойко

Първанов в шок заради Бойко
Президентът Георги Първанов намира за шокиращи изявленията на премиера през последните два дни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Георги Първанов намира за шокиращи изявленията на премиера през последните два дни.

Първанов „остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на Бойко Борисов, което за съжаление не е прецедент“, гласи съобщение на пресслужбата на държавния глава.

В коментар на изказването на Борисов, че не вижда за какви заслуги вицепрезидентът Ангел Марин е получил най-висшето държавно отличие - орден „Стара планина“, Първанов казва:

„Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава? Или когато на 11 декември твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!“.

„Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години“, се казва още в официалното изявление на президента.

#орден „Стара планина“ #вицепрезидент #Ангел Марин #премиер #Бойко Борисов #държавен глава #президент #Георги Първанов