Обратно към пълната версия на статията »

Румен Петков: Свалям своето доверие от премиера Пламен Орешарски

Румен Петков: Свалям своето доверие от премиера Пламен Орешарски
A A+ A++ A

Свалям своето доверие от премиера Пламен Орешарски. Това каза за агенция Фокус Румен Петков - член на Националния съвет на БСП и бивш вътрешен министър. Той каза, че има неща, които го смущават - назначения в енергетиката на хора, които имат влязла в сила осъдителна присъда, за което Петков е предупредил и министъра, и премиера.
„Но е факт, че те са назначени и то не на ключови, а на възможно най-ръководни постове. Областни управители - хора, които в собствените ни структури са получили по 3 -4 гласа.”, каза Петков. Той допълни, че е смаян от тази безотговорност, която се проявява. „Осъждам това хора да бъдат назначавани – Пеевски е мечта. След като това е методика в назначаването, очевидно със съдействието на Станишев, защото няма как Орешарски да познава тези хора. Областният управител, който са назначили в Плевен, получи няколко гласа от около 48. Тоест ние назначаваме нищожество. В много градове бяхме продадени и предадени”, посочи Петков.
Петков допълни, че е по-добре Орешарски да си отиде днес, за да запази партията малко достойнство. На пленума утре Петков ще попита кой е предложил кандидатурата. „Осъден човек с излежана присъда, ръководи БЕХ от днес. Аз искам Делян Пеевски за шеф на ДАНС – това е по-добър вариант от този. Корупцията е достигнала върхове и, за съжаление, Орешарски е подвластен. Да си ходят всички”, каза още Румен Петков.

#протести Орешарски #Румен Петков #БСП #назначения #енергетика