Обратно към пълната версия на статията »

Българин и румънец откраднаха 3000 кг череши като в екшън

Българин и румънец откраднаха 3000 кг череши като в екшън
Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Българин и румънец са задържани за кражба на 3000 кг череши от румънски товарен автомобил край Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 12 юни вечерта на пътя в село Пчелиново, където на пост седял полицейски патрул, се спрял товарен автомобил „Фолксваген", шофиран от 21-годишен румънски гражданин. С него се придвижвал и негов сънародник на 36 години.

Чужденците разказали на полицаите, че на същия ден закупили 3000 кг череши от казанлъшка фирма, след което ги натоварили в камиона и отпътували в посока Русе. На около 4-5 км след Казанлък „Фолксваген Туарег" ги застигнал, препречил им пътя и ги принудил да спрат.

От фолксвагена излязъл мъж, който ударил в главата 36-годишния румънец, след което казал на шофьора да кара след него.

Автомобилите се отправили в посока Стара Загора и след пристигането им в града двамата румънци са отведени в апартамент, където останали около 2-3 часа.

Междувременно непознати за тях лица претоварили черешите на друг микробус и отпътували в неизвестна посока.

След като били освободени румънските граждани потеглили в посока Пловдив и подали сигнал на тел. 112 за случилото се. Върнали се в посока Русе, като по пътя спрели при полицейски патрул.

Полицаите започнали издирване и спрели посочените от потърпевшите чужденци „Фолксваген Туарег" и микробус. Установено е, че шофьор на Фолксвагена е 32-годишен старозагорец Ф.Г., а негови спътници са Г.Г. на 23 години и М.Г. на 30 години - и двамата от Стара Загора. Водач на микробуса на натоварените череши е 32-годишният румънски гражданин Г.Т.

#Стара Загора #череши