Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Няма да се кандидатирам за президент през 2016 г.!

Борисов: Няма да се кандидатирам за президент през 2016 г.!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви в изборната нощ, че няма да се кандидатира за президент на България през 2016 г., видимо раздразден, по думите му, от „нагъл“ журналистически въпрос.

Борисов говори в неделя вечерта на пресконференцията на партията си ГЕРБ след местните и президентските избори, на които нейният кандидат Росен Плевнелиев бе избран за президент на България.

През последните месеци Борисов неведнъж споменаваше, че би се кандидатирал за президенството през 2016 г., т.е. след един мандат на потенциалния президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев.

„Аз няма да се кандидатирам за президент!“, декларира премиерът в оттовор на зададен по-рано въпрос на Плевнелиев дали пет години ще „топли“ президентския стол за Борисов.

„Повече такива нагли въпроси не искам да чувам!“, скара се той на репортерите в Международния конгресен център в НДК, като окачестви подобни въпроси като неуважение към Плевнелиев.

„Това е един добър човек. Видяхте, че това са партийни избори. Избрахме най-доброто от партията – приятни, модерни, познати в Европа“, каза премиерът. „Уморен съм вече, искам да си изживея последните години спокойно“, заключи той.