Обратно към пълната версия на статията »

Цветанов: Вече няма „смесени райони“

Цветанов: Вече няма „смесени райони“
Цветанов заяви, че това са първите президентски избори в България от 20 години, които се печелят от политическа формация, без да има политически уговорки с друга политическа формация, и по-специално с ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След тези избори вече не е желателно да споменаваме израза „смесени райони“, заяви министърът на вътрешните работи на пресконференцията на ГЕРБ в изборната нощ, след като кандидатпрезидентската двойка на партията Росен Плевнелиев и Маргарита Попова спечелиха президентския вот по предварителни данни.

„Вече не е желателно да споменаваме „смесени райони“, защото в България всички жители имат равен старт, равен шанс“, каза Цветанов.

Министърът благодари на всички демократично мислещи български мюсюлмани за това, че са упражнили правото си на глас, и добави, че представителите на ГЕРБ са представители на държавата, които защитават „интересите на всички български граждани независимо от техния произход“.

„Ние сме партия на консенсуса, на просперитета, която никога не залага на омразата или на противопоставянето“, обяви Цветанов.

Той уточни, че това са първите президентски избори  в България от 20 години, които се печелят от политическа формация, без да има политически уговорки с друга политическа формация, и по-специално с ДПС.

Цветан Цветанов заяви, че президентът ще работи в интерес на евроатлантическото партньорство.

Министърът подчерта, че на местните избори през 2007 г. ГЕРБ е имала 49 кметове в 9 областни града, а през 2011 г. кметовете са 68 в 18 областни града.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #смесени райони #избори 2011 #президентски избори #местни избори #министър на вътрешните работи #Росен Плевнелиев #Маргарита Попова #изборна нощ #областни градове #президент