Обратно към пълната версия на статията »

Транспортна и МВР болница под шапката на ВМА

Транспортна и МВР болница под шапката на ВМА
Снимка: Монитор
A A+ A++ A

Медицинският институт на МВР и Транспортна болница отиват под шапката на Военномедицинска академия (ВМА), потвърди министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция днес.

„Няма никаква логика министърът на транспорта да отговаря за болница. Няма никаква логика министърът на вътрешните работи да се занимава с болница – не му е работа, затова възнамеряваме ведомствените болници да отидат под шапката на ВМА“, обясни премиерът, цитиран от bTV.

„Така ще има едно управление, една администрация и всички ще имат възможност за едно лечение“, добави Борисов.

Той каза още, че се работи и по темата за това военните лекари да останат под пагон, ако ВМА стане търговско дружество например.

Бойко Борисов обяви, че болниците във Видин, Перник, Пазарджик и Разград получават по 1 млн. лв. за купуване на компютърни томографи.

Премиерът отбеляза, че средствата отиват в болници в градове, чиито кметове са от БСП – Видин, Перник и Разград, и един независим – Пазарджик.

Тези средства са от икономии в Министерството на здравеопазването, подчерта министър-председателят.

Здравният министър Стефан Константинов посочи, че сега директорите на болници ще имат възможност да закупят последно поколение от тези апарати, които са крайно необходими за тези региони.

Той отбеляза, че през годината са вложени средства и в други болници в страната за реновирането им, за купуването на апаратура, за изграждането на нови звена и за енергийна ефективност.

Сред тях са болниците в Бургас, Кърджали, Ямбол, Пловдив, клиники в „Майчин дом“ София, Габрово и Русе.

#Транспортна болница #Военномедицинска академия #ВМА #Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Видин #Перник #Пазарджик #Разград #БСП #Министерството на здравеопазването #Стефан Константинов #здравен министър #министър #Бургас #Кърджали #Ямбол #Пловдив #София #Габрово #Русе #Майчин дом