Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Порожанов е разсърдил някой

Борисов: Порожанов е разсърдил някой
Според министър-председателя причина за побоя на Порожанов е това, че директорът на фонда е спрял изтичането на средства. Снимка: Капитал
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов е бил пребит, защото е спрял възможностите за изтичане на средства от фонда.

Причина за побоя е, че Порожанов е прекратил много далавери във фонда, заяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет в петък, цитиран от агенция „Фокус“.

„Много далавери бяха прекратени в Държавен фонд „Земеделие“, това не може да не е разсърдило някой“, коментира той и добави, че се надява МВР да задържи извършителите.

„Той им отряза всички тези възможности, където стотици милиони изтичаха. Излизаше, че язовир се води нива и подобни“, каза още министър-председателят и посочи, че над 54.5% повече пари са усвоени от ДФ „Земеделие“.

Днес по обед Румен Порожанов беше изписан от Военномедицинска академия, където постъпи след побоя снощи.

„Състоянието на Румен Порожанов е стабилно. Той е претърпял сравнително лека черепно-мозъчна травма. Има наранявания по главата, но без сериозна контузия на мозъка. В съзнание е и в стабилно психично състояние. За момента няма опасност за живота му“, уточни пред журналисти по-рано днес доц. Тихомир Евтимов, началник на Клиниката по неврохиругия във ВМА.

По думите на д-р Евтимов най-вероятно раните са от твърд предмет. Порожанов е бил докаран в съзнание около 19.00 часа в Спешния център на ВМА.

„Има краткотрайна загуба на паметта за някои от моментите след травмата, но той ще възстанови тези паметни нарушения до два-три дни“, каза още докторът.

Издирват се извършителите на побоя над изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Румен Порожанов, съобщиха от МВР.

Сигнал за инцидента в полицията бил подаден снощи около 18.45 часа. По първоначални данни двама непознати нападнали 47-годишния Порожанов.

Това се случило пред асансьор в жилищен блок в кв. „Борово“. След като му нанесли побой, двамата избягали в неизвестна посока.

#Румен Порожанов #Бойко Борисов #директор #министър-председател #премиер #Държавен фонд „Земеделие“ #ДФ „Земеделие“ #ДФЗ #ВМА #Тихомир Евтимов #МВР #Борово