Обратно към пълната версия на статията »

Стоичков: По-прост не мога да стана

Стоичков: По-прост не мога да стана
Футболната легенда се върна обратно към Световното през 94-та и каза, че реферът Жоел Киню е разбил най-голямата му мечта. Снимка: diariolaregion.com
A A+ A++ A

По-красив няма да стана, по-грозен няма да стана, по-умен мога да стана, но по-прост не мога да стана.

Това заяви бившият футболист и треньор на българския национален отбор по футбол Христо Стоичков в предаването „Денят отблизо“ на БНТ в четвъртък.

Стоичков се върна отново към полуфинала с Италия на Световното първенство в САЩ от 1994 г.

Той нарече рефера Жоел Киню, който не позволи на България да се бори за място на финал, пълен бездарник и заяви, че никога няма да му прости, тъй като е разбил най-голямата му мечта.

„Аз съм много отворен човек. Никога не съм имал проблем с големите журналисти. 20 години в Испания не съм имал проблем. Най-много се дразня, когато не знаят кога или как да ми зададат въпрос“, коментира футболната легенда.

„Единствено в гората се чувствам сам. Няма как да се скараме, когато сме на маса с приятели. Единствено може да спорим, ако не сме убили някое прасе на лов“, каза още Стоичков.

Бившият треньор на националния отбор поясни, че е имал четири школи в Каталуния и много е искал да има и в България.

„Правя всичко за доброто на децата. Любовта ми към футбола никога няма да свърши. Над 120 деца тренират в Етрополе и всичко там им е безплатно. Не обичам да взема някое дете само защото е на някой приятел. Затова правим всичко честно и прозрачно. Когато им се карам, те ме обожават, защото тогава им казвам истината“, обясни Стоичков.

„Направихме им подаръци за Коледа, защото така показваме уважение. Аз не искам на мен да ми правят подаръци, имам си всичко“, каза още той.

„Най-голямата ми мечта като футболист я открадна един французин. Пълен бездарник, на когото няма да спомена името, защото не заслужава. Той се подигра с мен, със съотборниците ми, с целия български народ. Имах възможността да се видя с този човек, но никога няма да му простя. Наплюх го в очите най-демонстративно“, коментира Стоичков решението на рефера Жоел Киню да не свири дузпа за България на най-важния мач в историята на  българския футбол.

„Сега съм по-улегнал, сега си правя изводи. Продължавам обаче да правя грешки и да избързвам понякога. По-красив няма да стана, по-грозен няма да стана, по-умен мога да стана, но по-прост не мога да стана. Естествено, че бях изненадан, когато получих титлата „Доктор хонорис кауза“, каза още бившият футболист на „Барселона“.

#България #Италия #САЩ #футбол #футболист #треньор #Христо Стоичков #Барселона #съдия #рефер #Жоел Киню #Световното първенство #Коледа #Етрополе #Каталуния