Обратно към пълната версия на статията »

Режисьорът на „Хари Потър“ екранизира мемоарите на журналистка

Режисьорът на „Хари Потър“ екранизира мемоарите на журналистка
Форест сама е написала сценария за екранизацията на книгата си, а събитията във филма ще се развиват в Лондон, Ню Йорк и Истанбул.Снимка: harrypotter.wikia.com
A A+ A++ A

Режисьорът на последните четири филма от поредицата за Хари Потър - Дейвид Йейтс, ще екранизира мемоарите на британската журналистка и писателка Ема Форест.

Твърди се, че Форест е започнала да пише още на 13-годишна възраст, съобщи „Варайъти“, цитирано от БТА.

Първият материал на журналистката е бил за Мадона и се появява в „Ивнинг стандарт“.

По-късно тя интервюира много други музиканти и публикува в „Ню мюзикъл експрес“ (NME), „Гардиън“, „Воуг“ и „Венити феър“. 

Спомените на Форест, озаглавени „Твоят глас в моята глава“ (Your Voice In My Head), са издадени през 2011 г.

В книгата се разказва за това как умира психиатърът на Ема, а тя самата се разделя с любим човек.

Форест сама е написала сценария за екранизацията на книгата си. Събитията във филма ще се развиват в Лондон, Ню Йорк и Истанбул.

През юли бе съобщено, че компанията „Уорнър брос“ е наела режисьора Дейвид Йейтс да екранизира биографията на прочутия американски гангстер Ал Капоне.

Проектът е наречен „Сисеро“ (Cicero) - на името на град в щата Илинойс, където по време на Сухия режим Ал Капоне печели първия си милион, продавайки нелегално алкохол.

През август се разбра, че Йейтс ще екранизира и романа на Стивън Кинг „Сблъсък“, а през ноември ще заснеме филм по сериала „Доктор Кой“ на Би Би Си.

#Хари Потър #Дейвид Йейтс #журналистка #мемоари #Мадона #режисьор #Лондон #Ню Йорк #Истанбул #Уорнър Брос #Ал Капоне #Илинойс #Стивън Кинг