Обратно към пълната версия на статията »

МВнР: Не знаем дали тялото е на Жеков

МВнР: Не знаем дали тялото е на Жеков
Няма официална информация, че едно от откритите днес тела в Охотско море е именно на българина Живко Жеков. Снимка: btv.bg
A A+ A++ A

Няма официална информация, че едно от откритите днес тела в Охотско море е именно на българина Живко Жеков, съобщиха от външното министерство.

„Няма официална информация, че едно от телата, намерени в Охотско море, е на българина Живко Жеков“, заяви за БГНЕС директорът на Дирекция „Информация и комуникация“ Димитър Япраков към Министерството на външните работи.

Той допълни, че МВнР имат постоянна връзка с руската страна, но до момента не е потвърдена официално информацията.

По-рано днес излезе информация, че тялото на българина е намерено.

Плаващата петролна платформа „Колская“ претърпя корабокрушение по време на буря в Охотско море, руския Далечен изток, и потъна на 18 декември.

Сред работещите на платформата имаше и един български гражданин - 50-годишния Живко Жеков от Варна. Българинът бе включен в официалния списък с изчезналите служители на потъналата платформа.

Компанията „Арктикморнефтегазразведка“ публикува имената на 44 души, които не са сред спасените и все още са в неизвестност.

Преди инцидента на платформата „Колская“, която потъна, работили общо 67 души.

Платформата „Колская“ принадлежи на компанията „Арктикморнефтегазразведка“. Министерството на извънредните ситуации твърди, че няма опасност за екологична катастрофа в района.

#„Колская“ #платформа #Охотско море #Живко Жеков #Министерство на външните работи