Обратно към пълната версия на статията »

Пейчев: Довиждане, „Атака“!

Пейчев: Довиждане, „Атака“!
Тримата депутати от „Атака“ – Огнян Пейчев (ляво), Валентин Николов (средата) и Кирил Гумнеров (дясно) напуснаха парламентарната й група през март 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-вероятно следва разпад на парламентарната група на „Атака“, смята независимият депутат и бивш член на партията Огнян Пейчев.

„Не искам да врачувам, но предполагам, че и това ще се случи“, коментира той след напускането на още четирима депутати на ПГ на „Атака“, предаде БГНЕС.

В сряда сутринта председателят на парламента Цецка Цачева съобщи, че четирима народни представители напускат парламентарната група на „Атака“.

С тях тръгналите си от партията по време на мандата на настоящия кабинет стават общо 11 и по този начин „Атака“ остава с минималния брой депутати, необходими за съставянето на парламентарна група – 10.

„За мен с действията, които до момента извърши лидерът на тази партия Волен Сидеров, категорично мога да твърдя, че „Атака“ си отива от политическия живот“, потвърди Огнян Пейчев.

По думите му хората като него, които изповядват национализма, вече припознават други политически субекти.

„Моето обяснение е, че когато някой иска да живее в робовладелски строй, т.е. да държи хората в подчинение с документи, резултатът е ясен и категоричен. Дълго говорихме за договорите за поръчителство, подписани от голямата част депутати от „Атака“, които и в момента продължават да се разследват от прокуратурата“, припомни Пейчев.

„Вече и други народни представители очевидно намериха смелост и достойнство, за да реагират. Всички от първоначалната група на „Атака“ в този парламент са подписали такива договори за поръчителство, с изключение на Явор Нотев и Десислав Чуколов“, каза още независимият депутат.

#Огнян Пейчев #Атака #депутат #партия #Цецка Цачева #Волен Сидеров #Явор Нотев #Десислав Чуколов #лидер #Председател на Парламента