Обратно към пълната версия на статията »

Фараж отговори на Ралица Бехар: Права сте да обичате България, както аз Великобритания

Фараж отговори на Ралица Бехар: Права сте да обичате България, както аз Великобритания
Найджъл Фараж стана известен с антиимигрантската си риторика, насочена към българите и румънците, трудовите ограничения за които отпадат от 2014 г. за територията на целия ЕС. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Аз съм доволен, че моите коментари за възможността поток от имигранти да залее Великобритания, са спомогнали за възникването на дебат в България, пише британският политик Найджъл Фарадж в отговор на станалото хит в социалните медии отворено писмо на Ралица Бехар.

Българката Ралица Бехар изпрати на Найджъл Фарадж отворено писмо, публикувано първо в Новините.бг и Novinite.com, в което опровергава твърденията му, че имигрантите са заплаха. Тя го покани в България да се увери лично, че греши.

„Вие сте в правото си да обичате вашата страна - България, както аз обичам моята - Обединеното кралство“, коментира Фараж.

Според британският политик България е горда страна с много добре образовани хора. Той подчертава, че иска да я види свободна и просперираща.

Фараж благодари на Ралица Бехар за поканата да й гостува и подчерта, че би дошъл още тази седмица, но има ангажимент в Европейския съвет. За сметка на това, неговият колега Пол Нютал ще присигне в края на седмицата и ще се включи в дебата.

Пълен текст на отговора на Найджъл Фараж прочетете ТУК

#Европейския съвет #Ралица Бехар #Найджъл Фараж #Ралица Бехар #Найджъл Фараж #България #Великобритания #имигранти #трудов пазар #емигранти #имигранти