Обратно към пълната версия на статията »

Рекорден наплив на британски студенти в Медицинския университет в Плевен

Рекорден наплив на британски студенти в Медицинския университет в Плевен
62-ма британски студенти пристигнаха в Плевен на 2 и 3 февруари и в неделя вечерта се събраха на парти, на което специален поздрав към всички поднесоха изпълнителите от Северняшкия ансамбъл. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Извънредно голям наплив от британски студенти в специалност „Медицина“ отчитат от Медицинския университет в Плевен.

Тази година студентите от Великобритания са 62-ма и са втората най-голяма група след българските си колеги. Те пристигнаха в Плевен на 2 и 3 февруари и в неделя вечерта се събраха на парти, на което специален поздрав към всички поднесоха изпълнителите от Северняшкия ансамбъл, предаде Дарик.

Повече от 17 000 британски студенти не успяват да се обучават по специалност „Медицина“ във Великобритания, отбеляза д-р Бенджамин Амброуз, който втора година набира студенти за Медицинския университет от Острова.

„Набрали сме студенти от Великобритания, които са с високо качество. Освен желанието на младите хора да изучават медицина, те искат да се обучават в Европа и това, което правя аз, е, че им давам безплатни съвети, тъй като във Великобритания липсват такива консултантски фирми, които да съветват студентите за това, къде могат да получат качествено обучение“, разказва д-р Амброуз.

Кандидат-студентите се интересували най-много от културата, езика и сигурността в държавата, в която ще се обучават.

Сред големите предимства Бенджамин Амброуз изтъква финансовата страна на обучението. Той сподели, че много от студентите са посещавали Плевен още преди да решат да учат в града и всъщност всички те имат положителни впечатления от мястото.

„Надяваме се да установим едни добри взаимоотношения и сътрудничество между Плевен и британските студенти и това е точният смисъл на Европейския съюз“, посочи д-р Амброуз.

Коментарите му идват на фона на набралата скорост антибългарска и антирумънска пропаганда във Великобритания от страна на Британската партия на независимостта (UKIP) и особено лидера й Найджъл Фараж.

#Медицински университет #Плевен #Великобритания #Найджъл Фараж