Обратно към пълната версия на статията »

Ако „Емко“ не подаде обвързваща оферта за ВМЗ, спират процедурата за продажба

Ако „Емко“ не подаде обвързваща оферта за ВМЗ, спират процедурата за продажба
Междувременно работниците от завода организираха пореден протест пред административната сграда на ВМЗ, за да бъдат изплатени забавените им заплати. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ако няма някакви обективни причини да бъде удължен срокът за приватизация на ВМЗ – Сопот, и ако не бъде подадена оферта до 15.00 часа, процедурата ще бъде прекратена, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.

По думите на Караниколов държавата продължава своите усилия за успешното приключване на приватизацията на завода, но тя не била самоцел, предаде Нова телевизия.

„За да приключим тази приватизационна сделка, тя трябва да е съобразена със стратегията. Имаме уверенията от петък, че днес до три часа ще получим обвързваща оферта и ще бъде продължена процедурата за приватизация на ВМЗ - Сопот“, каза той.

Крайният срок офертата изтече на 11 януари, но той беше удължен след разговори с единствения потенциален канидат за покупка на предприятието – „Емко“.

В петък следобед обаче стана ясно, че фирматат иска да направи драстични съкращения на персонала, което противоречи на стратегията за раздържавяване на предприятието, според което броят на работещите трябва да се запази за срок от три години.

Междувременно работниците от завода организираха пореден протест пред административната сграда на ВМЗ, за да бъдат изплатени забавените им заплати.

#заплати #протест #работници #Агенция по приватизация #Емил Караниколов #ЕМКО #Сопот #ВМЗ