Обратно към пълната версия на статията »

Започнаха снимките на новия сериал на БНТ - „Четвърта власт"

Започнаха снимките на новия сериал на БНТ - „Четвърта власт"
Мила Парушева и Деян Донков като журналисти в новия сериал на БНТ „Четвърта власт". Снимка: БНТ
A A+ A++ A

Снимките на новия български сериал „Четвърта власт" започнаха, съобщиха продуцентите от БНТ.

На последната конкурсна сесия филмът бе класиран безапелационно на първо място от експертна филмова комисия като сериал, който в мащабна степен отговаря на обществената функция на БНТ.

„Проектът е представен с високо качество, творчески потенциал и трябва да бъде приоритетно реализиран," се казва в оценката на експертите.

Жанрът на сериала е политически трилър с класическа формула на сблъсъка между политици, тайни служби и медии.

„Четвърта власт" залага на изключителен кастинг. Първи ангажимент за български сериал е участието на Самуел Финци, който в момента е един от най-популярните актьори в Европа заради главната си роля в сериала „Flemming" на ZDF.

Също за първи път в главни роли в български сериал участват Христо Шопов, Деян Донков, Христо Петков и Атанас Атанасов.

В лентата зрителите ще видят любимите и познати вече от екрана на БНТ и сериала „Под прикритие" Владимир Пенев и Михаил Билалов, а в нежния силен каст влизат Снежина Петрова, Светлана Янчева и Ана Пападопулу.

В главната женска роля дебют прави Мила Парушева. Режисьори са Стоян Радев и Димитър Коцев – Шошо, оператори Антон Бакарски и Владимир Михайлов.

Изпълнителен продуцент на сериала е „Стоплайт" с продуцент Найо Тицин, която работи в екип със „Софилм" - компанията, която реализира проекти на европейската телевизия АРТЕ и известния кинорежисьор, сценарист и продуцент Люк Бесон в България.

#сериал #БНТ #Самуел Финци #Христо Шопов #Деян Донков #Христо Петков #Атанас Атанасов #„Под прикритие" #Владимир Пенев #Михаил Билалов #Снежина Петрова #Светлана Янчева #Ана Пападопулу #Стоян Радев