Обратно към пълната версия на статията »

Плевнелиев: България ще работи активно с Азия

Плевнелиев: България ще работи активно с Азия
„Това е огромен потенциал, който предстои да бъде разгърнат“, заяви Плевнелиев за отношенията между България и азиатските страни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България смята Азия за стратегически партньор, с който иска да работи активно, и ще се бори за всяка инвестиция от нейна страна.

Това заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев по време на среща с посланиците на държавите от Азия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Ще се боря за всяка инвестиция, която може да дойде в България. За нас Азия е стратегически партньор, с който искаме да работим активно“, каза Плевнелиев.

По думите му в България са предприети важни структурни реформи, част от които са свързани с подобряване на инфраструктурата.

Според Плевнелиев по този начин страната се превръща в център в Югоизточна Европа, който в радиус от 500 км може да стигне до 60 милиона потребители.

„Това е огромен потенциал, който предстои да бъде разгърнат“, посочи още новоизбраният президент.

Росен Плевнелиев допълни, че с встъпването му в длъжност вратите на неговия кабинет ще бъдат винаги отворени за страните от Азия, така че да имат директна комуникация в името на по-успешно партньорство.

#Росен Плевнелиев #България #Азия #ГЕРБ #президент #Югоизточна Европа #Европа