Обратно към пълната версия на статията »

Българска певица с клип на Айфеловата кула

Българска певица с клип на Айфеловата кула
A A+ A++ A

Едва 18-годишна, Дани Илиева е на път да се превърне в сензация на музикалната сцена не само в България. Доказателство за това е последният й проект „Ще целуна ли“, който е заснет в романтичния Париж, а част от кадрите са направени на Айфеловата кула.

Дани е може би единствената певица, снимала музикално видео в емблемата на Париж. „Пътувахме за 4 дни до Франция, ставахме много рано сутрин, за да уловим подходящата светлина и да избегнем тълпите туристи. След като се уморихме от таксита и задръстванията, наехме велосипеди и се придвижвахме като истински парижани – беше страхотно. Да снимаш на Айфеловата кула е неповторимо усещане – споделя Дани и допълва – „В песента „Ще целуна ли“ вложих цялата си енергия и виждам по реакциите и коментарите на хората, че съм успяла да предам емоцията.

Автор на текста е Иван Ангелов – сценарист от „Господари на ефира“ и “Като две капки вода“, автор на стиховете на над 150 популярни песни, аранжиментът е на Росен Парлапанов, а музиката е на моя продуцент Ефтим Чакъров, който даде идеята за цялото приключение в Париж. Оператор е Ясен Джабиров, монтажът е на Стоил Вътев, а за стайлинга се доверих на Катя Ганева.

Сцената с раздялата от видеото снимахме с актьора Костадин Сулов в едно автомобилно бижу - FIAT 500e. Благодаря на екипа на ФИАТ България, че застана зад песента ми и подкрепя един млад изпълнител заедно с G.Filipoff Winery.“

Още преди да бъде реализиран клипът към баладичната песен, Дани я представи на сцената на Международния културен фестивал на розата в град Саня, Китай, където публиката беше повече от възхитена от младата певица. Но това не е всичко - този септември Дани е избрана да представи страната ни на Световния конкурс за изкуства в Рим. Коя е тя? Дани Илиева – звезда от последния сезон на „Гласът на България“, включена в The Voice GLOBAL с блестящото си изпълнение, плени сърцата на публиката и менторите с глас, визия и сценично присъствие. През 2022 година, едва 16 -годишна, тя става най-младата изпълнителка, спечелила „Бургас и морето“! Дани Илиева има над 200 награди от национални и международни музикални конкурси.

#певица