Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Спасиха всички блокирани пътници след фаталния инцидент с лифт в Анталия

ВИДЕО Спасиха всички блокирани пътници след фаталния инцидент с лифт в Анталия

Стоп кадър/Х/@AliYerlikaya

A A+ A++ A

Турските власти успешно са спасили всички пътници, които бяха блокирани след инцидента на въжена линия край Анталия вчера, при който загина един човек, а седем бяха ранени, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Катастрофата стана в петък, когато подпорен стълб се срути и се сблъска с една от кабинките. Сред пострадалите има и две деца

Четири хеликоптера, дронове, линейки и над 500 спасители участваха в спасяването на блокираните във висящите кабини хора. Въжената линия е на височина около 600 метра над планинска област със стръмни склонове, информира "Джумхуриет".

Поради невъзможност да се рестартира системата за движение на лифта, евакуацията на блокираните беше извършена с хеликоптери. Започнало е разследване на причините за инцидента. По информация на турските медии общо 184 души са пътували в кабинките на лифта.

Загиналият е турски гражданин, а един от ранените и гражданин на Киргизстан, съобщи Джумхуриет. Кметът на Анталия Мухиттин Бьоджек съобщи, че кабинковият лифт е открит през 2017 година. В началото на тази година е преминал през основен преглед. Пуснат е бил в движение на 5 март.

#Анталия #Турция #кабинков лифт #инцидент