Обратно към пълната версия на статията »

АББ със златен медал за принос в икономиката

АББ със златен медал за принос в икономиката
Петер Симон, регионален мениджър на АББ за България, Румъния и Република Молдова получи наградата от Божидар Данев, изпълнителен директор на Българската стопанска камара. Снимка: АББ
A A+ A++ A

АББ получи златен медал за принос към икономиката на България в конкурс, организиран от Българска стопанка камара.

АББ в България беше наградена със златен медал и Диплома от Българска стопанска камара, за своята изключителна инвестиция и принос към иновациите чрез своите производствени единици в България, съобщават от компанията.

Сертификатът беше връчен на Питър Симон, регионален мениджър на АББ в България, Румъния и Република Молдова, за внедряването в България на последно поколение роботизирани продуктови линии за производство на електроапаратура, както и за увеличаване на работните си места в България с 200% в сравнение с 2009.

На наградите ,,ИН-5" за Индустрия, Инвестиция, Иновация, Интелигентност и Инициатива, бяха наградени 15 компании от различни индустриални и икономически сфери в страната, които се състезаваха в различни категории.

Церемонията по награждаването се състоя в присъствието на официални гости от българското правителство –Томислав Дончев – Министър по управление на средствата от ЕС,  Трайчо Трайков – Министър на икономиката, енергетиката и туризма и г-жа Пенчева – заместник министър на финансите, както и в присъствието на посланици и други официални гости.

,,Горди сме, че АББ е призната и удостоена със златен медал от Българска стопанска камара. Фактът, че иновацията, интелигентността и инвестициите са оценени, е положителен знак за България като база за ефикасно производство и за по-нататъшни инвестиции." – каза Питър Симон.

AББ работи в България чрез три компании в пет локации, като общият брой на служителите е над 1000. Трите производствени предприятия на AББ в страната се намират в Петрич, Севлиево и Раковски.

#АББ #Българска стопанска камара #златен #медал #конкурс #Питър Симон #Министър по управление на средствата от ЕС #Томислав Дончев #министър на икономиката #енергетиката и туризма