Обратно към пълната версия на статията »

Съдът призна грешка по делото „Соло“

Съдът призна грешка по делото „Соло“
Грешка е допусната в разследването на убийството пред дискотека „Соло“ в София, призна съдът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Грешка е допусната в разследването на убийството пред дискотека „Соло“ в София, призна съдът.

„Има грешки в разследването по случая с убийството пред столичния клуб „Соло“ преди две години“, заяви съдията по делото Румяна Чeналова, след като съдът оправда подсъдимия Илиян Тодоров за двойното убийство, цитирана от агенция „Фокус“.

Решението е било взето заради липса на преки доказателства за вината на Илиян Тодоров. Има пропуски в обвинителния акт, грешки в разследването и липсват необходимите експертизи, което прекъсва линията на косвените доказателства.

„Това наше решение не е спонтанно и случайно, а се основава на година и половина разследване. Ние не можем да не изхождаме от законови норми. Дълбоко скърбим и сме съпричастни към болката на близките на загиналите, но ние сме съд и не можем без никакво съмнение да отсъдим такава присъда. Престъпление и загинали има, преки доказателства обаче няма за вината на Илиян Тодоров. Не трябва да се прекъсва веригата, която води до извършителя, а тук тя прекъсва“, обясни съдия Румяна Чиналова.

Освен това досъдебното производство е работило само по една версия, а е могло да тръгне в допълнителна посока. В съдебния състав има едно особено мнение, според което линията на косвени доказателства не е прекъсната и подсъдимият е виновен.

#присъда #дело #Илиян Тодоров #престъпление #съд #дискотека „Соло“