Обратно към пълната версия на статията »

Медведев: Русия ще трябва да използва ядрено оръжие в случай на нападение на нейна територия

Медведев: Русия ще трябва да използва ядрено оръжие в случай на нападение на нейна територия

kremlin.ru

A A+ A++ A

Въоръжените сили на Руската федерация не просто отблъскват „контранастъпление“, но предотвратяват световен конфликт, тъй като в случай на прикосновение на част от руската територия Москва ще бъде принудена да използва ядрено оръжие. Това написа в своя Telegram канал Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„Нашите въоръжени сили, отблъсквайки контранастъплението на колективния враг, защитават гражданите на Русия и нашата земя. Това е очевидно за всички почтени хора. Но освен това те предотвратяват световен конфликт. В крайна сметка, ако си представите, че атаката на Укробандеровците с подкрепата на НАТО постигне успех и завземе част от нашата земя, тогава - по силата на Указа на президента на Русия от 02.06.2020 г., ще трябва да минем на използване на ядрено оръжие“, каза Медведев, като подчерта, че „просто няма друг изход“.

"Затова нашите врагове трябва да се молят на нашите войници. Те не позволяват на световния ядрен пожар да пламне", добави заместник-началникът на руския Съвет за сигурност.

Медведев също поздрави за Деня на ВМС и отбеляза: „Безпилотният апарат „Посейдон“ се присъединява към поздравленията и препоръчва на враговете на страната ни да се молят за здравето на всички руски моряци“.

За "Посейдон", или оръжието на Страшния съд

В разгара на конфликта между Русия и Украйна светът следи отблизо разработваното от Москва ядрено оръжие, което може да причини края на света, торпедото "Посейдон", съобщава РИА Новости, цитирайки Yahoo News Japan.

Това е така нареченото модерно „Оръжие на Страшния съд“. Торпедото се движи под водата и при взривяване създава ядрено цунами с височина 500 метра, което пада върху крайбрежните градове.

През април 2022 г., когато британският премиер Борис Джонсън направи изненадващо посещение в Киев, заемайки твърда позиция спрямо Москва, руски телевизионен канал го предупреди, че „Посейдон“ е оборудван с ядрена бойна глава до 100 мегатона и че ако експлодира близо до Британските острови, повдигнатата вълна ще ги погълне и ще превърне териториите в "радиоактивна пустиня".

На 2 октомври италианското издание на La Repubblica съобщи, че атомната подводница с „Посейдон“ е напуснала базата за евентуални ядрени опити.

На 6 октомври президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ако Русия използва ядрено оръжие, тогава ядреният "Армагедон" ще бъде неизбежен.

Колко щети може да причини радиоактивно цунами с височина 500 метра?

Например височината на Статуята на свободата в Ню Йорк е 93 метра, а Емпайър Стейт Билдинг е 443 метра. Тоест вълната би ударила града много по-високо от тези сгради. Според руско научно списание, на равнинен терен, цунами, което се издига, може да премине 500 километра навътре, тоест да достигне Вашингтон. Районите от крайбрежието, които ще бъдат засегнати, ще станат необитаеми след десетилетия.

Руското "оръжие на Страшния съд" "Посейдон" ще вдигне цунами на 500 метра височина и светът ще свърши, пише руското издание Инсоми.

Японският военен експерт Казухико Иноуе отбелязва, че "Посейдон" се движи със скорост 130 километра в час на дълбочина от хиляда метра. Той има практически неограничен обсег благодарение на ядрената си система за задвижване, което затруднява прихващането му с конвенционални ракети с ограничен обсег, пише руското издание.

САЩ от своя страна нямат оръжия, сравними с „Посейдон“, и затова руското торпедо представлява сериозна заплаха за тях, твърди изданието.

#Дмитрий Медведев