Обратно към пълната версия на статията »

Сигнали за бомби в училища в няколко сръбски градове

Сигнали за бомби в училища в няколко сръбски градове

pixabay

A A+ A++ A

В много начални и средни училища в няколко града в Сърбия днес на електронни адреси бяха изпратени съобщения със заплашително съдържание и сигнали за бомби, съобщи Танюг.

След полицейски проверки е установено, че става дума за фалшиви сигнали в училища в Ниш, Чачак, Горни Милановац, Таково. Три средни училища в Ниш получиха по имейл тази сутрин сигнали за поставени бомби. Екипи на полицията в Ниш са извършили проверки в училищата и е установено, че сигналите са фалшиви.

Основната прокуратура в Ниш също е информирана за случая, като той е квалифициран като престъпно деяние за предизвикване на паника и безредици. След проверката учебните занятия в училищата са възобновени.

В полицейското управление в Чачак е съобщено, че на имейл адресите на Машинното и Медицинското училище е пристигнал имейл със сигнал за поставена бомба. Веднага след сигнала полицията е пристигнала на терена, извършени са контрадиверсионни проверки и е установено, че това са фалшиви сигнали.

Както бе потвърдено за Танюг от полицейското управление в Чачак, основните училища в Горни Милановац и Таково са получили имейли за поставени бомби. Извършени са полицейски проверки и е установено, че сигналите в две основни училища в Горни Милановац, както и в училищата в Праняни и Таково, са фалшиви. След полицейската проверка учебните занятия и в четирите училища бяха възобновени.

#Сърбия