Обратно към пълната версия на статията »

Три ареста в Бургас за две тежки престъпления

Три ареста в Бургас за две тежки престъпления
Даниела Костадинова, БНР
A A+ A++ A

При специализирани полицейски операции в Бургас са задържани още трима души за тежки умишлени престъпления.

Единият от тях - Алекс Димитров (23 г.), е задържан по особено тежък случай на изнудване, съобщи административният ръководител на районната прокуратура Мария Маркова и директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

Той е изнудвал бургаски бизнесмен, като първоначално му е поискал два заема, които е върнал, след което поискал 10 000 лв., за да започне собствен бизнес. Двамата се запознали в заведение в Бургас.

Алекс обаче въвел в заблуда бизнесмена, като казал, че се занимава с незаконна дейност и е преследван от полицията. И за да не бъдат задържани двамата, той трябва да плаща на висши полицейски служители в София.

Така в продължение на месеци изнудваният мъж е давал различни суми, чиято обща стойност надвишава 186 000 лева., за да не бъде арестуван.

Близки на изнудвания мъж се притеснили, че става нещо нередно и са информирали полицията.

Алекс Димитров е задържан в момент на получаване на поредната сума от 50 000 лв.

Парите той проигравал на хазартни клубове.

Сега срещу него са повдигнати обвинения в изнудване, придружено със заплахи за живота. За престъплението законът предвижда от 2 до 8 години затвор.

Други двама души са задържани за кражба на пари и злато в размер на 150 000 лв. от апартамент в Бургас. Въпреки че престъплението е извършено много прецизно, след разпити на 30 души от криминалния контингент полицията разкрива извършителите – двама мъже. За престъплението има предвидено наказание от 3 до 15 години затвор.

Работата по двата случая продължава, предаде БНР - Бургас.

#Бургас #арести #МВР